Vrei să-ți sporești inteligența? E simplu, învață o limbă străină

0
143

inteligentaOamenii care vorbesc fluent cel puţin o limbă străină şi alternează frecvent şi cu uşurinţă între aceasta şi limba maternă au un nivel mai ridicat de flexibilitate mentală decât cei care stăpânesc o singură limbă.

Cercetătorii cred că bilingvismul întăreşte funcţiile executive ale creierului, precum memoria, abilitatea de a desfăşura mai multe activităţi deodată şi rezolvarea problemelor. Aceste capacităţi sunt îmbunătăţite mai ales la pesoanele bilingve, care au învăţat două limbi încă din fragedă copilărie şi le utilizează în mod curent şi la fel de bine.

Psihologii arată că, deseori, astfel de persoane folosesc cele două limbi aproape tot timpul, având un control simultan asupra lor. Judith Kroll, profesoară de psihologie la Universitatea de Stat Penn din Marea Britanie arată că folosirea simultană a mai multor limbi întăreşte muşchii cerebrali, recomandând părinţilor să-şi înveţe copiii cel puţin o limbă străină. Studiul publicat în revista de specialitate Frontiers in Psychology a mai descoperit faptul că persoanele bilingve au cele două limbi „active” tot timpul, fie că sunt conştiente sau nu.

Sursa: Adevărul

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here