“Wild Carpathia III – Wild Forever”, la Universitatea Central-Europenă

0
82
Wild CarpathiaInstitutul Cultural Român Budapesta în colaborare cu Centrul pentru Studii Istorice (Pasts, Inc.) din cadrul Universităţii Central-Europene organizează joi, 26 februarie, de la ora 18.00, proiecţia documentarului de călătorie “Wild Carpathia III – Wild Forever”, care va avea loc în sala “Oktober Hall” a CEU.

Potrivit unui comunicat al ICR Budapesta, după proiecţia filmului va avea loc o discuţie moderată de prof. univ. dr. Constantin Iordachi, în calitate de co-director al Pasts Inc., la care vor lua parte Alasdair Grant, co-producătorul şi cameramanul filmului şi Marsha Siefert, profesor asociat la Departamentul de Istorie din cadrul CEU, expert în studii vizuale.

Partea a treia a seriei “Wild Carpathia” este un documentar de călătorie realizat de “European Nature Trust” şi “Almond Films”. In parteneriat sunt si Autoritatea Naţională pentru Turism şi “Travel Channel”.

Episodul intitulat “Wild Forever” prezintă nordul României, pornind din Cluj-Napoca şi explorând pe parcurs: Biserica de lemn din Săpânţa-Peri, Cimitirul Vesel din Săpânţa, Biserica de lemn din Deseşti (Patrimoniu UNESCO), casele vechi din Maramureş şi mănăstirile din Bucovina, cu punct terminus la Cheile Bicaz.

“România deţine una dintre bogăţiile naturale cele mai valoroase ale planetei; este o zonă vastă plină de sălbăticie, cu piscuri de munte impresionante şi păduri neatinse. Ea oferă habitat pentru o faună şi floră cu mii de specii de animale şi plante”.

Filmul va fi proiectat în limba engleză, cu subtitrare în limba română, mai precizează ICR Budapesta.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here