Woogie, roboțelul creat de români pentru a deveni cel mai bun prieten al copiilor

0
143

woogieEste prietenos, dornic să înveţe, vorbeşte şi ascultă, iar casa lui e pe altă planetă. Cel puțin așa îl descriu creatorii săi pe roboțelul Woogie, pe care l-au conceput să fie un prieten ideal pentru copii cu vârste între 6 şi 12 ani.

În termeni ceva mai ştiinţifici, Woogie este un asistent personal pentru cei mici „un fel de Amazon Echo pentru copii, dotat cu algoritmi de machine learning şi inteligenţă artificială”, explică Bogdan Coman, inventatorul lui Woogie.

Potrivit Descoperă, forma lui Woogie încă nu este definitivată, urmând să primească un corp în vara lui 2017, însă, chiar şi aşa, poate să răspundă la orice întrebare dintre domeniile permise – fiind un produs destinat copiilor -, poate pune muzică, poate controla dispozitive smart și mai poate să stingă luminile sau să controleze volumul televizorului.

Ideea de a-l face pe Woogie, spune Bogdan Coman, a fost inspirată de fiica sa Daria, care atunci când avea nouă ani povestea că a venit de pe altă planetă şi că vrea să cucerească Pământul. Chiar şi compania care produce robotul se numeşte Aliens by Daria.

Ana Grama