Zahărul din băuturile răcoritoare ajută la dezvoltarea cancerului

0
324

bauturiZahărul cauzează diabet şi boli cardiovasculare însă ştirile rele nu se opresc aici. Cercetătorii sunt de părere că băuturile răcoritoare care conţin zahăr ar putea creşte riscul dezvoltării cancerului de uter. Ei cred că un consum crescut al acestora creşte şansa apariţiei acestei afecţiuni cu 78%. Boala tinde să lovească femeile de peste 50 de ani şi se afla pe locul patru în rândul afecţiunilor fatale, ducând la decesul a peste 40000 de femei pe an în Europa.

Zahărul din băuturile răcoritoare este vinovat pentru apariţia cancerului endometrial?

Cercetătorii de la Universitatea din Minnesota au declarat că nu pot exclude faptul că femeile care au consumat băuturi acidulate îndulcite cu zahăr au avut o mulţime de obiceiuri nesănătoase. Cu toate acestea, ei cred ca zahărul din băuturile răcoritoare pare a fi vinovatul pentru creşterea lor în greutate. Acest lucru este important, deoarece celulele de grăsime produc estrogen, un hormon despre care se crede că ar contribui la apariţia cancerului endometrial. Femeile supraponderale, de asemenea, au tendinţa de a produce mai multă insulină, un alt hormon legat de această afecţiune.

Prea mult zahăr creşte riscul apariţiei unor afecţiuni şi probleme de sănătate

Cercetătorii britanici susţin că  “Cercetările au documentat contribuţia băuturilor îndulcite cu zahăr la epidemia de obezitate. Prea mult zahăr poate stimula consumul de calorii per ansamblu al unei persoane şi poate creşte riscul apariţiei unor afecţiuni, cum ar fi obezitatea, diabetul, bolile de inimă şi cancerul.”

Studiul, publicat în revistă britanică Cancer Epidemiology, este ultimul dintr-un lung şir de motive de îngrijorare cu privire la efectele asupra sănătăţii ale băuturile răcoritoare de care se bucura milioane de britanici în fiecare zi. Studii anterioare au demonstrat legătura dintre consumul lor şi o serie de alte probleme de sănătate, inclusiv atacul de cord, diabetul zaharat, creşterea în greutate, oase fragile, pancreatita şi cancerul de prostată, slăbiciunea musculară şi paralizia.

Industria de băuturi răcoritoare spune că produsele reprezintă o cantitate mică din aportul global de calorii.

Sursa: desprecopii.com

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here