Zahărul poate dăuna grav tinereții

0
256

zaharExcesul de zăhăr ne poate îmbătrâni prematur, avertizează oamenii de știință. Un consum normal înseamnă maximum 8 linguriţe de zahăr pe zi, dar asta numai în cazul în care nu avem probleme de sănătate, ne avertizează specialiştii.

Potrivit CSID, efectul de îmbătrânire a pielii va fi cu atât mai vizibil cu cât consumul de zahăr rafinat este mai mare. Ridurile sau linii fine pe frunte, acnee, umflături în zona ochilor sau ten palid şi uscat, sunt doar câteva dintre simptome.

Experții atrag atenția că astfel de probleme ale tenului nu sunt declanșate doar de zahărul rafinat, ci şi fructele, legumele şi cerealele integrale, dar nu la un asemenea nivel precum dulciurile procesate.

Procesul de îmbătrânire

“Consumul de alimentele care au un indice glicemic ridicat duce la creşterea rapidă a glicemiei şi la fluctuaţii rapide ale insulinei. În timp, asta poate duce la rezistenţa la insulină şi chiar diabet, care accelerează procesul de îmbătrânire”, a declarat doctorul Tamara Griffiths de la Asociaţia Dermatologilor din Marea Britanie pentru The Independent.

“Alimentele dulci ar putea avea un impact direct asupra procesului de îmbătrânire a tenului (are loc o reacţie chimică ce produce îmbătrânirea, glicare)”, a mai spus Tamara Griffiths.

Moleculele de zahăr

Moleculele de zahăr influenţează acţiunea colagenului şi a elastinei, două dintre substanţele esenţiale pentru ca pielea să-şi păstreze aspectul tânăr, relatează CSID.

Şi alţi experţi avertizează că zahărul deshidratează, poate creşte producţia de sebum, ce duce la un ten cu tendiţă de îngrăşare şi acnee. Cu toate acestea, cercetătorii spun că zahărul face parte dintr-o dietă echilibrată şi poate face parte dintr-un stil de viaţă sănătos şi doar dietele bogate în zahăr ar trebui să fie un motiv de îngrijorare.

Ana Grama

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here