Medicamentul numit “zâmbet”

Știi ca zambetul este feed backul liberului arbitru?

0
64

 

o-zi-cu-multe-zambete-Trilulilu-Zâmbetul vostru
o-zi-cu-multe-zambete-Trilulilu-Zâmbetul vostru

Știați ca zâmbetul vostru este feed backul liberului arbitru?

Zâmbetul vostru- Ce este un zambet, ma vei intreba? Și atunci o sa -ti spun ca zambetul este alcatuit din aparente si atitudine, este  distanta matematica dintre doua persoane tradusa in emotii si nonsalanta. Zambetul poate sa aiba diferite coduri, sa intruchipeze chiar si regrete, rezultand un zambet mai dulce sau mai amar.

Zambetul insinueaza. Zambetul este acel „quelque-chose” de care te indragostesti, la prima vedere. Cum s-ar zice: Love at first sight!

Zambetul este o idiotenie uneori, o contradictie intre o atitudine  si o alta atitudine. Si da, zambetul are si expresia unei nehotarari crase. Dar si aceasta nehotarare, este la randul ei expresia liberului arbitru. Ca atunci cand nu stii ce sa faci intr-o anumita situatie si incepi sa zambesti prosteste, prin asta arati ca ai nevoie de ajutor si poate te scoate cineva din probleme.

Zambetul este acea atitudine cu o mie de fete si o mie de capricii a femeilor, dar si a tuturor fiintelor umanoide.

Contrastele pot fi traduse în zâmbete

Contrastele si sufletul femeii, pe care marii poeti au incercat sa o descrie in poezii, nu pot fi definite decat prin zambetul ei, care este mister, cochetarie, nonsalanta, ironie, dar si sfintenie, bunatate si  determinare. Toate acestea, pot fi descifrate printr-un  zambet. Zambetul are atatea nuante, cate stari de spirit avem. Zambetul vostru  antreneaza  sufletul si spiritul in acea fuziune de fericire si daruire, care ne mentine tineri si plini de hormoni pozitivi. Nu degeaba spunea cineva, ca zambind ne vine buna dispozitie si stand incruntati, ne afundam in boli.

Zambetul este semnul ca sufletul s-a vindecat de pacatele capitale, care  ne  dau tarcoale mereu. Maica Tereza, obisnuia sa zambeasca mereu orfanilor si saracilor, fiind mama ranitilor din Calcutta, dar folosea zambetul si ca medicament impotriva amaraciunilor, din viata bietilor oameni.

Zâmbetul vostru este hrană pentru peștii care inoată în apele mării, pentru vânturile care vestesc schimbările celor patru anotimpuri. Zâmbetul vostru este trup pentru bunăstarea celor ce nu îl au, zambetul vostru este imaginea lui Dumnezeu care are și simțul umorului, într-o mică mare măsură. El nu este un Dumnezeu static, ci este un Dumnezeu care zâmbește către toată făptura Sa. Zâmbetul vostru este chezășia unei lumi mai bune, mai prietenoase, cea care nu are nevoie de cuvinte, ci doar de zâmbete. Zâmbetul vostru este imaginea care este și va rămâne după voi, la întoarcere și la revenire. Scafandrii lumii zâmbesc algelor, pomicultorii zâmbesc copacilor, tâmplarii zâmbesc lemnului, iar pictorii zâmbesc culorilor. Copilul zâmbește tuturor… De aceea, nu le luați zâmbetul!

Zambetul este atat de cameleonic, incat te poti transforma intr-o noua persoana intr-o secunda! Zambetul regleaza toate functiile organismului, prin buna dispozitie molipsitoare si  regleaza intr-un mod minunat emotiile dandu-ne un impuls puternic de stare de bine.

Cand ne simtim bine, zambim fara sa vrem!

Cand suntem indragostiti, zambetul ne este mereu pe buze si ne da de gol!

Dacă vrei sa cuceresti o persoană, ZAMBESTE! si ai sa vezi ce miracole se intampla in jurul tau si cate energii benefice raspandesti printr-un simplu zambet!

Ionela Moldovanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here