Zâmbetul şi puterile lui nebănuite

0
313

Zâmbetul.

Ron Gutman, fondator și Director General al HealthTap, a descoperit ceva foarte interesant efectuând o acțiune extrem de simplă, fapt care l-a ajutat să rezolve cele mai mai provocări pe termen lung.

“Este vorba de zâmbet. Acest lucru m-a inspirat să scotocesc în neuroștiință, antropologie, sociologie și psihologie, pentru a descoperi care sunt puterile nebănuite ale zâmbetului“, spune acesta la începutul unei prelegeri inspiraționale marca TED.”

Până la urmă zâmbetul este o formă universală de exprimare.

La îndemână pentru toată lumea și care nu costă nimic.

S-a constatat că încă din uterul mamei bebelușul râde. Culmea este că toți ne naștem plângând, pentru simplul motiv că am trecut de la o stare de total confort la una la care trebuie să ne adaptăm. Și nu e ușor. La fel în viață, trecerea de la o stare neplăcută, care poate părea inițial fără rezolvare, la una mai relaxantă, mai veselă și mai optimistă poate fi făcută prin schimbarea expresiei și prin zâmbet. 

Zâmbetul e contagios.

Copiii zâmbesc cel mai des. V-ați întrebat vreodată de ce atunci când sunteți în preajma copiilor care zâmbesc, zâmbiți mai des? Mai mult, atunci când zâmbim nu numai că părem mai tineri, mai deschiși, mai agreabili și prezentabili, însă suntem percepuți și ca fiind mai competenți. Oamenii care zâmbesc mult și care afișează și o dantură sănătoasă arată că pun mare preț pe calitate și pe comunicarea sinceră și sunt dornici de succes.

Zâmbetul eliberează de stres, îmbunătățește relațiile, aplanează conflictele, stabilește o punte de legătură între oameni, destinde atmosfera, descătușează energia negativă, te face să te simți mai bine, mai confortabil, mai relaxat, te face să ai mai multă încredere în tine, iar pe ceilalți îi face să se simtă aproape, zâmbetul cucerește inimi…

Zâmbim ca să alungăm tristeţea şi să o înlocuim cu o stare de bine.

Zâmbim pentru că zâmbetul constituie cea mai subtilă şi mai rafinată metodă de a comunica, suplinind cu succes cuvintele.

Cu toţii ştim să zâmbim. Toti zâmbim, însă puţini dintre noi sunt cei care cunosc cu adevărat lecţia zâmbetului.

Singurul lucru pe care trebuie s-l respecți întotdeauna este să ai un zâmbet sincer, din suflet, real. Acesta este farmecul.

Știind toate astea, ce vei face de acum înainte?

Vrei să te simți și să arăți bine? Vrei să fii mai optimist și mai încrezător? Vrei să cucerești oamenii din jur? Simplu – doar ZÂMBEȘTE!

IMG_3400[1]

Sursa: traiestezambind.ro

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here