Zațul de cafea… știați că?

0
260

zaitObișnuiți să beți cafea în fiecare dimineață și să aruncați zațul? Dacă da, v-ați gândit vreodată cum ați putea “recicla” zațul de cafea, iar seara, când vă întoarceți acasă, să-i găsiți o întrebuințare? Conform http://www.frunza-verde.ro/, zațul de cafea ține la distanţă insectele sau poate fi utilizat ca “îngrăşământ” pentru legume. În acest sens, se pot abține cele mai frumoase produse agricole: roșii, morcovi, pepeni.

Vitamine, minerale sau nitrogen – acestea sunt doar câteva dintre beneficiile întrebuințării zațului de cafea.

Universitatea Agricolă din Michigan a efectuat un experiment pe două mici parcele de pământ cu sol asemănător. Potrivit aceleiași surse, legumele de pe solul “îngrăşat” cu zaț de cafea au căpătat un gust şi o aromă specifică. În aceeași măsură, au căpătat și o cantitate de minerale cu 24% mai mare decât pe cealaltă parcela.

Cu puțin timp înainte să evacuezi cenușa, se poate împrăștia puțin zaț de cafea proaspăt, care nu va permite acesteia să se răspândească în aer.

O altă întrebuințare a zațului de cafea se referă la posibilitatea împrospătării garderobei.

De pildă, în cazul hainelor de toamnă în culori maronii, acesta poate fi utilizat în procesul de curățare.

Mai mult, persoanele care au părul roșcat sau castaniu, își pot reîmprospăta culoarea. Se poate folosi zațul și pe post de exfoliant, dacă îl includem în procesul cotidian de îngrijire a pielii. În acest caz pot fi îndepăratate celulele moarte, favorizându-se producția de noi celule.

Zațul de cafea tonifică pielea.

Putem amesteca uleiul de măsline, vitamina E uleioasă sau ulei de jojoba cu zațul de cafea și apoi putem masa pielea.

Dacă fierbem zațul de cafea în apă (o cană), după ce s-a răcit îl aplicăm pe piele, apoi lăsăm pielea să absoarbă cafeaua timp de 20 de minute şi apoi îndepărtăm cu apă rece, putem să contribuim la mențirea în condiții optime a bronzului din timpul verii.

Poate fi odorizantul ideal pentru frigider, fiindcă depus într-un vas, acesta elimină mirosurile neplăcute.

Dacă amestecăm puțin zaț de cafea cu 1/2 cană zahăr, 1/2 cană mălai şi apă cât este necesar putem obţine o cocă delicioasă.

Mai sus am expus doar câteva dintre metodele de reîntrebuințare a zațului de cafea, pe care vă invităm să le folosiți cu mare drag. Este foarte important să constientizăm că trebuie valorificate la maximum lucrurile simple, dar esențiale din viața noastră, prin urmare este primordial să privim dincolo de aparență să reușim să vedem esența lucrurilor.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here