Top 5 – cele mai lungi zboruri cu avionul din lume

0
226

Zborul cu avionul…Pentru cei mai mulți dintre noi reprezintă o experiență mai puțin plăcută, dar necesară. Dar, există persoane, în speță pasionații de avioane, pentru care a călători cu avionul zi de zi a devenit „acasă”.

Zborul cu avionulÎn cele ce urmează am elaborat un clasament al celor mai lungi zboruri cu avionul din lume.

De pildă, zborul de pe ruta Dallas – Sydney operat de Qantas are o durată medie de 16 ore şi 55 minute, durata efectivă de zbor fără escală. Potrivit http://airlinestravel.ro, distanţa dintre Dallas şi Sysdney este de 13 804 km, fiind şi cea mai lungă distanţă operată fără escală.

Urmează apoi, zborul de pe ruta Johannesburg – Atlanta operat de Delta Airlines cu o durată medie de 16 ore şi 54 minute, durata efectivă de zbor fără escală. Distanţa dintre Johannesburg şi Atlanta este de 13 582 km.

Pe locul trei se situează zborul de pe ruta Jeddah – Los Angeles operat de Saudia; acesta are o durată medie de 16 ore şi 40 de minute, durata efectivă de zbor fără escală. Distanţa dintre Jeddah şi Los Angeles este de 13 409 Km.

Penultimul loc este adjudecat de ruta Abu Dhabi – Los Angeles, operat de Etihad; are o durată medie de 16 ore şi 35 de minute, durata efectivă de zbor fără escală.

Distanţa dintre Abu Dhabi şi Los Angeles este de 13 502 km, a 3-a distanţă din lume operată fără escală.

Locul al cincilea este ocupat de zborul de pe ruta Dubai-International – Los Angeles, operat de Emirates și are o durată medie de 16 ore şi 15 minute, durata efectivă de zbor fără escală. Cele două oraşe sunt despărţite de 13 420 km.

Alexandra Gîrbea

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here