Expoziţie la Sala Capitol din Timişoara – un proiect estetic unic în spaţiul cultural românesc

0
90

Zece MeşteriÎn cadrul unui proiect estetic unic în spaţiul cultural românesc, sâmbătă, 30 noiembrie 2013, la ora 20, în foaierul Sălii Capitol din Timişoara va fi inaugurată expoziţia „Zece Meşteri. Etnosculptură” de arh. Mihai-Corneliu Donici.

Evenimentul este organizat de Primăria Timişoara, Asociaţia ProPhilharmonia, Filarmonica Banatul, Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021 şi Asociaţia Culturală Arte-Factum, cu prilejul premierei naţionale a operei rock-simfonice „Meşterul Manole”, cu al cărei spirit este în consonanţă.

„Spaţiul românesc a creat o extraordinară civilizaţie a lemnului. Artefacte reasamblate din cultura populară, care şi-au pierdut funcţionalitatea, păstrează urma meşterului şi emoţia a zeci de ani de folosire. Sintezele originale sunt un semn de maturizare a unei culturi. În spiritul timpului, dar venind cu propria viziune, un spaţiu spiritual care are o tradiţie profundă se poate afirma într-o globalizare uniformizantă”, spune arh. Mihai-Corneliu Donici.

Proiectul cultural a fost lansat cu expoziţia „Înainte de Brâncuşi”, vernisată la Galeria Triade în mai 2012. „Zece Meşteri” este cea de-a doua expoziţie de etnosculptură a artistului vizual Mihai-Corneliu Donici. Ea va fi deschisă pentru public în foaierul Sălii Capitol din Timişoara până în 22 decembrie 2013.

Sursa: ziuadevest.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here