Zeci de mii de credincioși au asistat la aprinderea Sfintei Lumini la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim

0
86

04191719-1045991357Zeci de mii de credincioși au participat cu entuziasm la tradiționala ceremonie religioasă oficiată în sâmbăta de dinaintea Paștelui ortodox la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, locul unde Iisus Hristos a fost crucificat înainte de fi înmormântat și de a învia, relatează AFP.

Toate porțile de acces către Vechiul oraș au fost închise timp de mai multe ore, cu excepția Porții Damascului, unde s-a înghesuit mulțimea de credincioși veniți din țările europene ortodoxe, dar și localnici ce fac parte din comunitate arabă ortodoxă din Orașul Sfânt.

S-au produs și unele busculade atunci când pelerinii au încercat să ajungă cât mai aproape de Sfântul Mormânt pentru a asista la momentul când deasupra acestuia s-a aprins Lumina Sfântă, care sâmbătă seara va fi adusă cu avionul în România și în celelalte țări ortodoxe. O altă Sfântă Lumină va ajunge la Bethleem, locul unde s-a născut Iisus.

Biserica Sfântului Mormânt aparține celor șase confesiuni creștine, și anume grecii ortodocși, catolicii de rit latin, armenii apostolici, egipteni copți, siriacii ortodocși și etiopienii ortodocși. Fiecare controlează o parte bine delimitată a bisericii.

Ortodocșii și catolicii sărbătoresc duminică Paștele, ziua învierii lui Iisus Hristos conform tradiției creștine.

Sursa: Agerpres

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here