Zidul de Gumă de Mestecat din Seattle devine istorie | FOTO

0
435

c7ca1d7453d9ea50edcd753c0386c03cAutoritățile din Statele Unite au decis ca faimosul Zid de Gumă de Mestecat, situat în Pike Place Market, din Seattle, să fie curățat, cu toate că acesta reprezintă o zonă de atracție pentru turiști. Zidul este acoperit de de aproximativ un milion de baloane de gumă de mestecat, informează BBC.

Potrivit oficialilor, guma de mestecat trebuie eliminată de pe zidul de cărămidă deoarece atrage şobolanii. Anterior, edilii locali au declarat că guma va fi îndepărtată de pe zid pentru că zahărul din guma de mestecat a început să erodeze cărămizile.

Indiferent însă de motivul care a stat la baza luării acestei decizii, autoritățile din Pike Place Market au promis că, o dată curăţat zidul, oamenii vor putea să îşi lipească din nou gumele folosite pe zid.

Istoria Zidului de Gumă începe în 1993, când cei care aşteptau să intre în cinematograful situat în imediata apropiere îşi lipeau pe perete gumele de mestecat. De atunci, lipitul gumelor folosite a devenit o tradiţie, zidul ajungând să fie o mare de culori și forme.

Debutul procesului de curăţare cu aburi a făcut ca la începutul lunii noiembrie 2015, aerul din jurul aleii pe care se află zidul să de umple de miros de zahăr şi fructe, relatează presa locală.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here