25 de ani de la căderea Zidului Berlinului: Unul din fragmente, expus la Miami Dade College

0
166

Zidul de la BerlinOrașul Miami a primit spre păstrare o bucată din Zidul de la Berlin, care va fi expus începând cu duminică, 2 noiembrie, în campusul Wolfson al Miami Dade College, centrul universitar cu cel mai mare număr de elevi din SUA.

“Este un privilegiu să oferim găzduire acestui important fragment de istorie”, transmite, într-un comunicat, Eduard Padrón, președintele Univeristății.

Potrivit EFE, citată de Agerpres, fragmentul de 3,66 metri înălțime, 0,91 metri lățime și o greutate de 2,5 de tone “va servi la îmbogățirea cunoștințelor studenților noștri și îi va inspira să lupte pentru ca visele lor să devină realitate, indiferent de obstacole”, a declarat Padron.

Alături de acest fragment, centrul din Miami va prezenta duminică o expoziție în aer liber. Expozitia are ca tematica evenimentele care au avut loc în timpul celor 28 de ani de existență ai acestui zid. Zidul de la Berlin, construit în 1961, separa RFG de RDG, ca barieră și simbolică între democrație și comunism în timpul Războiului Rece.

Mai multe fragmente ale Zidului au fost duse în mai multe părți ale lumii. Zidul se întindea pe o distanță de circa 160 de kilometri. Au facut acest lucru pentru a servi drept mărturie a triumfului spiritul uman asupra opresiunii.

Germania marchează la 9 noiembrie 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului. Acesta a fost construit în 1961 și a fost demolat în săptămânile de după 9 noiembrie 1989. O serie de festivități sunt prevăzute cu această ocazie, între care mai multe concerte în fața Porții Brandenburg.

Ana Grama 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here