Zilele Culturii Ruse în România la a IV-a ediție

0
85

Sub genericul “Read together in Bucharest” – “Citim împreună la București” se va desfășura anul acesta cea de-a IV – a ediție a Zilelor Culturii Ruse în România, Rusia fiind invitată de onoare al Târgului Internațional de Carte “Gaudeamus” organizat de Radio România, conform unui comunicat transmis luni AGERPRES.

gaudeamusEvenimentul este organizat de Agenția Federală pentru mass-media și comunicare a Federației Ruse, Ambasada Federației Ruse la București și Reprezentanța Rossotrudnicestvo în România și dedicat literaturii ruse.

Potrivit sursei citate, startul celei de-a IV-a ediții a “Zilelor” se va da pe 18 noiembrie, la Centrul Cultural al Municipiului — ArCuB, unde vor fi prezenți: scriitorul Zahar Prilepin; scriitoarea Marina Stepnova; pictorul-poet Natalia Ovsienko; criticul de film Maria Kuvshinova; scriitorul și criticul de teatru Margarita Hemlin; artistul Leonid Tishkov; scriitorul Maxim Amelin și filologul Maxim Krongauz.

În seara deschiderii, publicul se va putea bucura de muzică autentică rusă, de exponate meșteșugărești tradiționale și de fotografii ce înfățișează Rusia de azi.

Târgul Internațional de Carte “Gaudeamus”

De asemenea, pe data de 19 noiembrie, la ora 13,00, se va inaugura oficial standul Federației Ruse în cadrul Târgul Internațional de Carte “Gaudeamus”. Astfel, editurile românești vor lansa noile traduceri în limba română ale autorilor ruși, special editate pentru Gaudeamus. Va fi lansată în premieră absolută colecția de aur “MOSFILM pe DVD”, realizată împreună cu editura Litera și “Adevărul” și vor fi organizate întâlniri cu scriitori, critici, filologi și artiști ruși, iar cafeneaua rusească va fi deschisă publicului cu ceaiuri și prăjituri tradiționale. Zilele Filmului Rus vor fi dedicate celor 90 de ani de la înființarea concernului cinematografic Mosfilm.

Românii vor avea parte de o săptămână a mâncărurilor tradiționale din Rusia la unul dintre restaurantele din Centrul Vechi al Bucureștiului.

Totodată, la ArCuB vor fi prezentate master-class-uri de teatru și filmele contemporane “Opt”, după scenariul lui Zahar Prilepin, și “Vreau și eu”, mai informează sursa citată.

Intrarea la toate evenimentele este liberă.

Cules și prelucrat de Paula D.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here