Zilele Filmului Japonez, la Cinemateca Română

0
226

Zilele Filmului JaponezZilele Filmului Japonez aduc la Bucureşti, în perioada 25-28 februarie, la sala Jean Georgescu a Cinematecii Române, patru producţii recente ale cinematografiei nipone. Intrarea este liberă.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, Ambasada Japoniei şi Japan Foundation, în deschiderea evenimentului “Zilele Filmului Japonez” va fi prezentată creaţia lui Hirayama Hideyuki, “Călătorie în trei”, în care evoluează şi marele actor de teatru Kabuki, Kanzaburo Nakamura, pe care publicul românesc l-a putut aplauda în urmă cu câţiva ani pe scena Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Toate filmele încep la ora 19.00 şi sunt subtitrate în limba engleză.

Pe 26 februarie va fi prezentat filmul de animaţie “Brave Story”, regia Chigira Koichi. Filmul este un anime realizat după povestirea de succes a lui Miyabe Miyuki.

Filmul documentar “Roua cerului” în regia lui Atsunori Kawamura este un omagiu adus scriitoarei şi specialistei în gastronomie Yoshiko Tatsumi. Este cea care la venerabila vârstă de 88 de ani dă lecţii culinare, dar şi sfaturi de filozofie şi de viaţă, va fi prezentat joi, 27 februarie.

În ultima zi a festivalului va fi prezentat filmul “Soarele apune în districtul 64”. Pelicula este o spumoasă comedie cu accente nostalgice despre Japonia anilor ’60.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here