Ziua bună se cunoaște de dimineață

0
92

dimineataTot mai mult se discută astăzi despre trezitul de dimineață și efectele benefice ale acestuia. Studiile și cercetările efectuate de specialiștii în acest domeniu au demonstrat că cei care se trezesc dimineața devreme dispun de mai multă energie, sunt mai optimiști și sunt mai productivi pe parcursul zilei.

Cu toate acestea, mulți dintre noi preferă să amâne momentul trezitului. De aceea publicația online Life & health, a publicat șase strategii care să ne ajute să ne trezim mai ușor dimineața devreme.

Primul pas este motivația. Întrebați-vă de ce vreți să deveniți o persoană matinală și stabiliți o serie de obiective pe care vreți să le atingeți. Desigur, cei mai mulți dintre noi se trezesc pentru a ajunge la servici sau pentru a duce copii la școală. Ideal ar fi să găsiți unele care să vă ofere un sentiment de satisfacție și mulțumire personală.

Fixaţi-vă un program de somn. Specialiștii spun că adulții au nevoie de 6-8 ore de somn, în special în intervalul 22.00 – 02.00. Apoi creaţi-vă o rutină și respectați-o. Setați ceasul să sune, în fiecare zi la aceeași oră. După un timp corpul se va obișnui și vă veți trezi fără alarmă.

Un factor important este alarmă. Indicat este fie plasată la o distanță oarecare de pat, ca să vă ridicați, pentru a ajunge la ea. Cercetătorii au demonstrat că este de preferat să alegem un sunet care să nu fie strident, indicat ar fi o alarmă progresivă cu un sunet plăcut, dar revigorant. Desigur, telefonul nu este indicat pe post de alarmă. Pentru cei mai mulți nu este decât un factor care perturbă somnul.

După ce v-ați ridicat din pat, treceți la energizarea organismului. Această etapă este esențială pentru a vă menține tonusul în ziua care abia începe. În primul rând, faceți patul imediat după ce vă ridicați din el. Pe lângă faptul că vă va înviora, psihologic înseamnă că noaptea s-a încheiat. Exercițiile fizice vă stimulează metabolismul, vă dau energie și îmbunătățesc starea de sănătate.

Pentru unele persoane primele ore ale zilei sunt un moment important, dedicat rugăciunii. Prin aceasta ei cer binecuvântare pentru ziua care abia începe și câștigă armonie interioară. În plus numeroase studii au demonstrat efectele benefice pe care aceasta le are asupra minții și trupului.

Urmează micul dejun și cafeaua. Dacă masa de dimineață este obligatorie, la cafea puteți renunța dimineața devreme. Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că cel mai bun moment pentru a savura o cafea este în jurul orei 10.30.

După cum știm, micul dejun, cea mai importantă masă a zilei, asigură energie corpului, ne binedispune, ne scapă de stările de nervozitate și reglează metabolismul. Mai mult, micul dejun este o oportunitate ideală de a sta la masă cu întrega familia.

Așa cum spune proverbul românesc, Cine se scoală de dimineață, departe ajunge, trezitul de dimineață vă poate oferi pe lângă beneficiile amintite și privilegiul de a vedea un răsărit de soare cu ochii dvs.

Ema P.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here