Ziua Internațională a Fericirii, serbată în 20 martie | VIDEO

0
282

Afghanistan Observes 2007 International Peace DayOrganizaţia Naţiunilor Unite a proclamat data de 20 martie Ziua internaţională a Fericirii. Decizia a fost luată la propunerea statului Bhutan, fiind aprobată în umanimitate de cei 193 de membri ai ONU.

Pentru a promova Ziua Internațională a Fericirii, piesa ”Happy” interpretată de Pharrell Williams, va fi difuzată timp de 13 zile, non stop, de serviciul de streaming muzical iHeartRadio, relatează Express.

Organizatorii evenimentului vor dona toate fondurile obţinute în această perioadă organizaţiilor afiliate ONU care organizează acţiuni de caritate.

„Fericirea poate avea diferite semnificaţii pentru oameni. Dar toţi putem cădea de acord asupra unui lucru: acela că fericirea înseamnă să lucrăm împreună la încheierea conflictelor, la eradicarea sărăciei şi a altor condiţii regretabile în care foarte mulţi dintre semenii noştri trăiesc”.

Acesta este o parte din mesajul transmis cu ocazia primei Zile Internaţionale a Fericirii (20 martie) de secretarul Naţiunilor Unite Ban Ki-moon.

Căutarea fericirii este unul dintre obiectivele fundamentale ale fiinţei umane şi fiecare stat trebuie să organizeze în această zi activităţi educative, se arată în rezoluţia Adunării Generale ONU.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here