Ziua Internațională a Obiectelor Zburătoare Neidentificate

0
79

roswell_aliensZiua Internațională a Obiectelor Zburătoare Neidentificate, marcată anual la 2 iulie, a fost stabilită în urma unui eveniment bizar petrecut în noaptea de 2 spre 3 iulie 1947, cunoscut sub denumirea de “incidentul Roswell”.

La Roswell, statul american New Mexico, mii de vizitatori se adună în fiecare an la festivalul dedicat acestui eveniment. Cercetători OZN (UFO), autori de romane științifico-fantastice și iubitori ai misterelor Universului susțin prelegeri, vizionează filme și ascultă muzică. Nu este ocolit nici deja celebrul Muzeu OZN, deschis în mica localitate americană.

Incidentul Roswell rămâne unul dintre cele mai misterioase și mai controversate lucruri de pe această planetă.

Scenariul cel mai vehiculat este cel al prăbușirii unei nave extraterestre în apropierea localității Roswell, în iulie 1947. La scurt timp după mediatizarea acestui incident, s-au format două tabere, fiecare susținând cu tărie propria versiune asupra a ceea ce s-a întâmplat cu adevărat acolo. Nici în prezent circumstanțele incidentului nu sunt complet elucidate. Ufologii și conspiraționiștii cred cu tărie că este vorba despre prăbușirea unui OZN, iar scepticii și reprezentanții guvernamentali susțin mai multe variante, cea mai populară fiind aceea a prăbușirii unui balon meteorologic aflat într-o misiune de testare în cadrul unui experiment secret denumit “Mogul”. Mulți cercetători de OZN-uri cred că nava extraterestră s-a prăbușit la Roswell și că forțele militare americane au încercat să ascundă faptul că aceasta a fost recuperată chiar de ei.

Incidentul Roswell a cunoscut în timp și o implicare materială: o întreagă industrie a OZN-urilor s-a dezvoltat în mica localitate americană vizitată anual de mii de turiști.

În trecut, evenimente puse pe seama extratereștrilor erau marcare în două date pe 24 iunie și respectiv 2 iulie. Pentru ca sărbătoarea să adune un număr mai mare de oameni și să se evite confuziile, WUFODO (World UFO Day Organization) a declarat ziua de 2 iulie — Ziua Internațională a Obiectelor Zburătoare Neidentificate.

 Sursa: agerpres.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here