Ziua Internaţională a Tolerantei, marcată la de elevii de la CN „Mihai Eminescu” în colaborare cu poliţiştii

0
107

Ieri, 18 noiembrie, în Sala de Festivităţi a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Baia Mare, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Maramureş au fost alături de liceeni. Ei au marcat împreună Ziua Internaţională a Toleranţei.

Ziua Internaţională a ToleranţeiToleranţa este o virtute care promovează nonviolenţa, iar sub auspiciul acestui deziderat au fost abordate teme precum libertatea individului, cunoaşterea şi respectarea legilor în democraţie, rolul toleranţei în formarea unui comportament non-violent.

A tolera înseamnă a îngădui, a permite celorlalţi să-şi exprime propriile opinii chiar dacă sunt diferite de ale tale; inseamna a trece cu vederea posibilele imperfecţiuni ale celor din jur fără a-i ironiza şi a genera astfel conflicte între semeni. Mare parte dintre actele de violenţa comise între tineri au ca punct de pornire vanitatea individuală; dorinţa de a arăta că eşti mai tare sau că tu ai dreptate . Apreciem iniţiativa elevilor de a marca această zi şi printr-o activitate educativ preventivă, în colaborare cu poliţiştii maramureşeni.

Prin organizarea unor astfel de activităţi, relaţia polițist-elev devine una de colaborare, de încredere şi de respect reciproc; şcoala şi instituţia poliţiei realizează astfel un parteneriat socio-educațional centrat pe învăţarea prin cooperare şi pe responsabilizarea elevilor.

Sursă: emaramures.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here