Târgul Solidarității Sociale, găzduit de Consiliul Județean Neamț

0
81
La data de 5 decembrie în toată lumea sunt sărbătoriți voluntarii, de Ziua internațională a Voluntariatului! Cu acest prilej, Consiliul Județean Neamț a organizat un eveniment intitulat ”Târgul Solidarității Sociale”.

Ziua Internațională a VoluntariatuluiScopul acestui eveniment a fost crearea unui cadru propice comunicării și realizării unui schimb de informații între organizațiile nonguvernamentale de profil. Acest târg și-a propus să adune, într-un număr cât mai mare, ONG-uri din județul Neamț, care dezvoltă activități de servicii sociale, dar și terțe persoane interesate de aceste servicii.

Printre organizațiile participante s-a numărat și Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, partener al Consiliului Județean Neamț în derularea acestui program social.

Temele abordate în cadrul acestei acțiuni sociale au fost: incluziunea socială, participarea civică; creșterea calității vieții, importanța și rolul voluntariatului; rolul serviciilor sociale, ajutorul umanitar, respectiv dezvoltare comunitară.

Evenimentul a debutat cu o introducere privind semnificația voluntariatului pentru organizațiile din domeniul serviciilor sociale, accepțiune văzută din prisma reprezentaților ONG-urilor nemțene prezente.

001 (2)A urmat apoi o serie de workshop-uri pe diferite teme din domeniul serviciilor sociale. Acestea au fost prilej de socializare, respectiv, schimb de idei și informații pentru participanți.

Mai mult decât atât, schimbul de experiență și dialogul dintre reprezențanții ONG-urilor prezente vor constitui baza unor acțiuni social-educative viitoare .

”Mă bucur că am reușim să reunim atâtea organizații publice și private, chiar în momentul în care sărbătorim Ziua Internațională a Voluntariatului. Voluntariatul este foarte important pentru noi toți, iar pentru unii dintre dumneavostră este prioritar. Noi încurajăm voluntariatul și de ce nu putem să-l sărbătorim atunci când avem ocazia. Noi nu puteam decât să felicităm pe toți cei care activează în organizații pe bază de voluntariat. Din acest motiv le urăm un călduros La mulți ani!

Conform unor studii realizate de către ONU, aproape 16% din populația lumii se oferă în prezent ca voluntari într-o organizație. Mă bucur că printre noi se află organizații care au un prim obiect de activitate promovarea voluntariatului. V-aș invitat să-i descoperiți și să discutați cu ei, la workshop-urile care vor urma˝, a menționat doamna Brândușa Albert. Ea este coordonator programe sociale la Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești.

001 (34)Printre participanți s-au aflat și reprezentați ai instituțiilor statului, din partea Primăriei Piatra Neamț, Direcția Generală pentru protecția copilului Neamț.

J.S.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here