5 decembrie – Ziua Internationala a Voluntariatului

0
942

Ziua Internationala a VoluntariatuluiZiua Internationala a Voluntariatului a fost infiintata in anul 1985 de catre Organizatia Natiunilor Unite. Aceasta zi ofera tuturor organizatiilor de voluntari, cat si voluntarilor individuali oportunitatea de a-si face vizibile contributiile, atat la nivel local, cat si national ori international, in concordanta cu atingerea “Telurilor de dezvoltare ale mileniului/ The Millennium Development Goals.

Ziua Internationala a Voluntariatului este marcata in intreaga lume prin intermediul organizatiilor nonguvernamentale, printre care Crucea Rosie sau Cercetasii.

De asemenea, aceasta zi este marcata si sustinuta si de voluntarii Organizatiei Natiunilor Unite. Acestia lucreaza in stransa colaborare cu guvernele in stabilirea si demararea unor programe nationale de voluntariat in vederea crearii unor structuri care sa stimuleaze si sa sustina voluntariatul in tarile aflate in curs de dezvoltare.

Pentru o mai buna sustinere si informare asupra beneficiilor voluntariatului, in anul 2002, Programul de voluntariat al ONU impreuna cu organizatii internationale au lansat site-ul World Volunteer Web, cel mai complet portal in ceea ce priveste informatiile despre voluntariat la nivel global.

“Telurilor de dezvoltare ale mileniului” este un program ce contine un set de obiective. Programul are ca termene precise combaterea saraciei, a foametei, a bolilor, a analfabetismului sau a degradarii mediului si discriminarea femeilor.

Sursa: imparte.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here