Ziua Internațională de Prevenire a Abuzului asupra Copilului

0
201

d661a8e135fe2e3555ac25782eb04df7Ziua Internațională de Prevenire a Abuzului asupra Copilului (World Day for Prevention of Child Abuse) se marchează, în fiecare an, la 19 noiembrie, pentru a face cunoscută această problemă la nivel mondial, abuzul asupra copiilor fiind din păcate și astăzi o temă tabu în foarte multe comunități, scrie Agerpres.

Lansată în 2000, de către The Women’s World Summit Foundation (WWSF), pentru a mobiliza și îndemna guvernele și societățile să ia măsuri pentru a preveni abuzul asupra copiilor, această zi a câștigat teren în fiecare an. În 2011 cu prilejul Zilei Internaționale de Prevenire a Abuzului asupra Copilului a fost lansată campania “19 zile de acțiuni pentru prevenirea abuzului și violenței împotriva copiilor și tineretului”, care s-a desfășurat în perioada 1-19 noiembrie. În ani următori campania a fost reluată.

Crearea unei noi culturi

În 2014, campania care se află la cea de-a 4 ediție susține crearea unei noi culturi, o cultură care să promoveze prevenirea abuzului și violenței împotriva copiilor și tinerilor. De subliniat este faptul că la ediția anterioară, în 2013, au participat la această acțiune 240 de parteneri ai fundației, care au organizat acțiuni în 89 de țări.

Convenția Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului afirmă în mod expres că părinții au cel mai important rol în creșterea și educarea copiilor lor — conform art. 5 din acest document.

Prevenirea abuzului și violenței

Prevenirea abuzului și violenței împotriva copiilor este responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Abuzul și violența se manifestă în multe medii și capătă forme diverse, de la violența verbală, la cea fizică.

The Women’s World Summit Foundation este o fundație elvețiană și o rețea internațională, care își desfășoară activitatea prin lansarea la nivel mondial de inițiative, campanii, zile mondiale și premii pentru prevenirea, reabilitarea și aplicarea drepturilor femeilor și a copiilor, parte a Obiectivelor de dezvoltare ale mileniului.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here